چهارشنبه, ۲۲ فروردین ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-04-10
کد خبر: 7227 |
تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۳ | ارسال توسط :
402 بازدید
۰
8
ارسال به دوستان
پ

آیا کرونا باعث از بین رفتن حافظه می‌شود؟ اکنون مشخص شده است که بسیاری از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ علایم عصبی مختلفی از خود نشان می‌دهند که از دست دادن حس بویایی تا روان‌آشفتگی و افزایش خطر ابتلا به سکته مغزی در آن ها متفاوت است. یکی از تاثیرات مخرب کووید ۱۹ بر بدن، […]

آیا کرونا باعث از بین رفتن حافظه می‌شود؟

علائم بیماران کرونایی
علائم بیماران کرونایی
اکنون مشخص شده است که بسیاری از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ علایم عصبی مختلفی از خود نشان می‌دهند که از دست دادن حس بویایی تا روان‌آشفتگی و افزایش خطر ابتلا به سکته مغزی در آن ها متفاوت است.

یکی از تاثیرات مخرب کووید ۱۹ بر بدن، اثر آن بر مغز و از دست دادن حافظه است. به گزارش پایگاه اینترنتی ساینس آلرت، اکنون مشخص شده است که بسیاری از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ علایم عصبی مختلفی از خود نشان می‌دهند که از دست دادن حس بویایی تا روان‌آشفتگی و افزایش خطر ابتلا به سکته مغزی در آن ها متفاوت است.

تاثیرات ماندگار کووید ۱۹ بر مغز

 کووید ۱۹ بر بخش‌های مختلف بدن می‌تواند عواقب ماندگاری از خود به جای بگذارد. این ویروس بر مغز هم تاثیراتی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به التهاب مغز و نخاع ، سندروم «خستگی مزمن» و سندروم «گیلین-باره» (اختلال نادری که به سیستم ایمنی یا اعصاب بدن حمله می‌کند) اشاره کرد. این تاثیرات ممکن است در اثر عفونت ویروسی مستقیم بافت مغز ایجاد شود.

اما شواهد نشان می‌دهد، اقدامات غیرمستقیم دیگری که از طریق عفونت ویروسی سلول‌های اپیتلیال و سیستم قلبی عروقی یا از طریق سیستم ایمنی بدن و التهاب ایجاد می‌شود به بروز تغییرات عصبی پایداری پس از کووید ۱۹ کمک می‌کند.

چگونه التهاب تاثیر طولانی‌مدتی بر حافظه دارد؟

ایمنی بدن برای تنظیم دقیق واکنش التهابی و تولید آنتی بادی در برابر عوامل بیماری‌زایی که قبلا با آن روبه رو شده، تکامل یافته است.

با وجود این ، تغییرات طولانی مدت در مغز پس از بیماری نیز با افزایش خطر ابتلا به کاهش شناختی مرتبط با سن و بیماری آلزایمر ارتباط نزدیکی دارد. اقدامات مخرب سلول‌های عصبی ایمنی و سیگنالینگ التهابی می‌تواند حافظه را به طور دایم مختل کند.

ارتباط بالقوه میان کووید ۱۹ و تاثیرات پایدار آن بر حافظه براساس مشاهداتی است که از دیگر بیماری‌ها به دست آمده است. به عنوان مثال، بسیاری از بیمارانی که از حمله قلبی بهبود می‌یابند یا جراحی بای پس می‌شوند، افت‌های شناختی بادوامی را نشان می‌دهند که در دوران پیری بیشتر می‌شود.

آیا کووید ۱۹ خطر کاهش شناختی را افزایش می‌دهد؟

سال‌ها طول می‌کشد تا متوجه شویم که آیا عفونت کووید ۱۹ باعث افزایش خطر کاهش شناختی یا بیماری آلزایمر می‌شود.اما با پیشگیری و درمان کووید ۱۹، این خطر را می‌توان کاهش داد. پیشگیری و درمان هر دو بر کاهش شدت و مدت زمان بیماری و التهاب متکی هستند. به گونه ای جالب توجه، تحقیقات بسیار جدید نشان می‌دهد واکسن‌های متداول از جمله واکسن‌های آنفلوآنزا و ذات الریه می‌تواند خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد.

منبع خبر ( ) است و پرتال خبری و تفریحی تایم آرامش در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 7227 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09379341003  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پرتال خبری و تفریحی تایم آرامش مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پرتال خبری و تفریحی تایم آرامش در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید