شنبه, ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-04-20
کد خبر: 4359 |
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ - ۳:۳۶ | ارسال توسط :
371 بازدید
۱
5
ارسال به دوستان
پ

علائم رایج شکستگی دنده چیست ؟ شکستگی دنده شکستگی دنده : می دانید که دنده ها از ۱۲ جفت استخوان تشکیل شده اند که از جلو به استخوان جناق و از پشت به ستون مهره ها متصل هستند. شکستگی دنده در اثر ضربات سنگین مانند تصادف به وجود می آید. زمانیکه شکستگی دنده بر اثر […]

علائم رایج شکستگی دنده چیست ؟

شکستگی دنده

شکستگی دنده : می دانید که دنده ها از ۱۲ جفت استخوان تشکیل شده اند که از جلو به استخوان جناق و از پشت به ستون مهره ها متصل هستند. شکستگی دنده در اثر ضربات سنگین مانند تصادف به وجود می آید.

زمانیکه شکستگی دنده بر اثر آسیب های خارجی نباشد و در اثر برخی بیماری ها مانند سرفه شدید به وجود آید به آن ها شکستگی از نوع فشاری گفته می شود که خیلی ساده و بدون هیچگونه جابه جایی صورت گرفته است.

علت شکستگی دنده

پیش تر عنوان کردیم که دنده های موجود در بدن هر انسان از ۱۲ جفت تشکیل شده است که امکان شکستگی برای هریک از آن ها وجود دارد. از شایع ترین علت های شکستگی دنده وارد آمدن ضربه به طور مستقیم می باشد. اما در تصادف های جاده ای و سقوط از ارتفاعات یکی دیگر از دلایل شکستگی دنده می باشد.

نکته مهمی که باید درباه شکستگی دنده بدانید این است که منطقه شکستگی دنده معمولا بین دنده های ۴ و ۱۱۰ اتفاق می افتد و مابقی دنده ها همچون دنده یک و دو امکان شکستگی کمتری دارند. مسئله مهم دیگر این است که کودکان و نوجوانان به خاطر نرم بودن استخوان هایی که دارند کمتر ممکن است به این مشکل دچار شوند.

اما در سنین بالا مخصوصا افرادی که به بیماری پوکی استخوان مبتلا می باشند خطر شکستگی دنده بسیار زیاد می باشد.

علائم شکستگی دنده

  • بیماری هایی همچون پوکی استخوان، تومورها و بیماری های روماتیسمی
  • تنفس و سرفه شدید
  • خون مردگی
  • خونریزی زیر جلدی
  • کبودی یا تورم در اطراف دنده ها
  • تنگی نفس
  • نفس کشیدن عمیق

راه های تشخیص شکستگی دنده

عفونت دنده

یکی از علائم شکستگی دنده عفونت می باشد که می تواند در صورت نادیده گرفتن بسیار خطرناک باشد اما همین عفونت در ناحیه دنده خود دارای علائمی می باشد که شما می توانید با مشاهده هریک از این علائم در کوتاهترین زمان ممکن به یک متخصص ارتوپد مراجعه کرده و از پیشگیری عفونت به وجود آمده جلوگیری کنید.

این علائم شامل مواردی همچون:

کشیدگی و تحت فشار بودن عضله های کمر، شانه، سینه ، بازو، سفت شدگی بافت ها، اختلالات هم ترازی ستون فقرات، آرتریت روماتوئید، نازک شدن استخوان ها(پوکی استخوان) و التهاب گروهی از اعصاب به نام نوریت

آزمایشات لازم برای تشخیص شکستگی دنده

برای اینکه متوجه این مسئله شوید که واقعا دچار شکستگی دنده شده اید با توجه به علائمی که در خود یا شخص دیگری مشاهده کرده اید در ابتدای امر باید به بهترین متخصص ارتوپد مراجعه کنید تا طبق نظر ایشان بتوانید روال درمان و پیگیری را در پیش گیرید.

زمانیکه برای تشخیص شکستگی دنده به متخصص مربوطه مراجعه کردید برای شما یک سری آزمایش های لازم را در ابتدا تجویز می کنند تا با جواب بدست آمده از آن آزمایشات بتوانند بهتر و دقیق تر نوع شکستگی را تشخیص داده و آن را درمان کنند.

آزمایش هایی که لازم است برای تشخیص شکستگی دنده انجام دهید عبارتند از:

۱. عکسبرداری از دنده ها با اشعه ایکس

اشعه ایکس وسیله خوبی برای نشان دادن استخوان هاست، اما اغلب اوقات اشعه ایکس استخوان تازه شکسته و خصوصا ترک استخوان را نشان نمی دهد. اشعه ایکس برای تشخیص کولاپس (جمع شدن) ریه نیز مفید است.

۲. سی تی اسکن

اغلب اوقات شکستگی دنده هایی را که با اشعه ایکس معلوم نشده اند، می توان با سی تی اسکن دید.

آسیب بافت های نرم و رگ های خونی نیز در سی تی اسکن راحت تر دیده می شوند.

۳. ام آر آی (MRI)

از ام آر آی برای مشاهده بافت های نرم و اندام های اطراف دنده ها مثل ریه ها استفاده می شود تا مشخص شود که آیا آسیبی به این قسمت های بدن وارد شده است یا نه.

در این آزمایش، شما روی یک تخت متحرک در داخل دستگاه MRI دراز می کشید.

۴. اسکن استخوان

این روش برای مشاهده شکستگی های ناشی از فشار مناسب است. شکستگی های ناشی از فشار یعنی اینکه استخوان در اثر ضربات مکرر مثل فشار طولانی مدت قفسه سینه به علت سرفه، ترک بر می دارد.

در اسکن استخوان، مقادیر کمی از یک ماده رادیو اکتیو به داخل جریان خون تزریق می شود.

این ماده در استخوان ها جمع می شود، به خصوص جاهایی که استخوان در حال ترمیم است.

زمان مراجعه به پزشک

در برخی مواقع درد در ناحیه دنده ها ممکن است به خاطر مسائلی باشد که در زندگی هر انسانی وجود دارد که برای درمان آن باید در کوتاهترین زمان ممکن به متخصص مربوطه مراجعه شود اما در شرایطی که درد ناحیه دنده بعد از یک آسیب دیدگی مانند تصادف به وجود آمده باشد باید بلافاصله به پزشک مراجعه شود.

از دیگر مواردی که با مشاهده آن ها باید به پزشک مربوطه مراجعه کنید شامل:

  • سرفه یا سینه درد هنگام تنفس
  • احساس تنگی و گرفتگی در ناحیه سینه
  • سرگیجه
  • ضربان سریع قلب
  • تپش قلب
  • معده درد شدید
  • صدای شدید در هنگام تنفس
  • مشکلات تنفسی

درمان شکستگی دنده قفسه سینه

بیشتر شکستگی های دنده طی شش هفته خودبخود بهبود می یابند.

درمان شکستگی دنده با توجه به نوع شکستگی و علائم شکستگی دنده می باشد. زمانیکه شکستگی شما از نوع ساده باشد به خودی خود بهبود خواهد یافت و موثرترین روش درمان این نوع شکستگی استراحت می باشد.

در نوع شکستگی ساده فرد باید از انجام دادن فعالیت های کششی که باعث فشار آوردن به دنده ها می شود اجتناب کند زیرا ممکن است شکستگی تشدید پیدا کرده و دردهای بیشتری را برای فرد به وجود آورد.

اما افرادی که بیشتر از یک دنده شکسته دارند ممکن است نیاز باشد برای بهبود عمل جراحی انجام دهند که در طول عمل برای اینکه دنده های شکسته را بتوان به هم متصل کرد از صفحات و پیچ های مناسب در این زمینه استفاده می شود.

فراموش نکنید که عمل جراحی شکستگی دنده هم مانند هر آسیب دیگری که به اندام های داخلی وارد می شود باعث ترمیم اعصاب و رگ های خونی می شود.

دارو برای شکستگی دنده ها

کاهش درد ناشی از شکستگی دنده ها مهم است، زیرا اگر این درد مانع از نفس کشیدن عمیق شما شود، دچار پنومونی (ذات الریه) خواهید شد.

اگر خوردن داروهای مسکن برای کاهش درد ناشی از شکستگی موثر نبود، پزشک داروی بی حسی با اثر طولانی مدت را به اعصاب دنده ها تزریق می کند.

روش های پزشکی برای درمان شکستگی دنده

در گذشته، پزشکان بانداژهای کشداری را به دور قفسه سینه می پیچیدند تا دنده شکسته حرکتی نکند.

ولی امروزه استفاده از این روش توصیه نمی شود، زیرا بستن پانداژ از نفس کشیدن عمیق جلوگیری کرده و خطر ابتلا به پنومونی را افزایش می دهد.

جلوگیری از شکستگی دنده ها

روش های زیر از شکستگی دنده ها جلوگیری می کنند:

۱- مراقب باشید تا دچار آسیب ورزشی نشوید.

موقع انجام ورزش های برخوردی، لباس ها و تجهیزات حفاظتی بپوشید.

۲- خطر افتادن در خانه را کاهش دهید.

مراقب باشید موقع راه رفتن روی سرامیک یا سنگ کف خانه که خیس یا لغزنده است لیز نخورید. همچنین اگر قالی یا پادری کوچکی در کف خانه انداخته اید که سُر می خورد، یا آن را جمع کنید و یا زیر آن از تجهیزات ضد سُر خوردن بچسبانید.

همچنین موقع بالا رفتن از نردبان حواستان باشد که نیفتید. وقتی هم در حمام هستید، دقت کنید که کف حمام کف صابون نباشد که سُر بخورید. در دستشویی هم دمپایی ای بپوشید که لیز نخورد.

۳- استخوان هایتان را تقویت کنید.

دریافت مقادیر کافی کلسیم از طریق غذاها برای داشتن استخوان هایی محکم و قوی مهم است. روزانه ۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم از طریق غذاها و یا قرص کلسیم دریافت کنید

منبع خبر ( ) است و پرتال خبری و تفریحی تایم آرامش در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 4359 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09379341003  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پرتال خبری و تفریحی تایم آرامش مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پرتال خبری و تفریحی تایم آرامش در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید

    تعداد نظرات منتشر شده: 1
    1. نویسنده :kosarhajiyanpoor

      توضیح کاملی بود